Ny sponsor 2016

Ett stort tack till Christer Kernell på bra i gasen för sponsringen på förgasardelar under säsongen 2016

Haninge 19-20/9 2015

Min sista tävling för den här säsongen kördes på Högstabanan med Haninge MK som arrangör. I det första kvalheatet tog jag starten men kom in i första kurvan lite tight och fick släppa förbi Fredrik Tietjens och Jonny Andersson. Fredrik fick tillslut bryta heatet och jag tog då andraplatsen. När starten gick i det andra heatet kom jag inte iväg som jag brukar. Motorn gick orent på höga varv igen precis som i Jönköping. Trots detta så lyckades jag ta mig i mål på en tredje plats. Samma placering fick jag i det tredje heatet och de inkörda poängen räckte till ruta 3 i det första ledet i finalen. Med ett nytt stift så gjorde jag en hyffsad start i finalen och låg trea. Efter ett tag så fick Fredrik Tietjens återigen bryta med framvagnsproblem och vips så låg jag tvåa. Den placerineg höll jag ända tills det var dags att ta alternativspåret på det sista varvet. När jag var på väg ut ur alternativspåret så passerade klubbkompisen Johan Eklund mig och jag var nere på tredje plats som jag höll in i mål.

Sammanfattningsvis så är jag fruktansvärt nöjd med årets tävlingar, tre starter och tre pallplatser.

Västerås 8-9/8 2015

Då var det dags för tävling på hemmabanan. Helgen började med att jag vann det första kvalheatet efter ledning från start till mål. I det andra blev det lite rörigt i första kurvan vilket resulterade till en femte plats. I det tredje kvalheatet som inledde söndagen slutade jag tvåa efter att återigen gjort en bra start. Resultaten från kvalet gjorde att jag fick ruta 2 i finalen. När starten gick i finalen kom jag återigen iväg kanonbra och var först in i första kurvan. Ledningen som jag tog i starten behöll jag ända in i mål. Vinst på hemmabanan vem hade trott på det innan den här helgen?

 

http://vlt.se/sport/motorsport/1.3101602-pettersson-overst-pa-pallen

 

Nästa tävling för mig är i Haninge 19-20 september.

 

Jönköping 6/6 2015

Efter en hel del problem med karten så kom vi iväg till Tabergsbanan utanför Jönköping för teamets första tävling. Jag har valt att köra i klassen Senior +40 eftersom det inte finns tid att köra SM. På träningen och de två första kvalheaten så ville inte motorn gå rent på höga varvtal, men med ett nytt tändstift till det sistaheatet så var allt i sin ordning igen. De inkörda poängen räckte till ruta fyra i finalen. Inför finalen vattnade arrangören banan så mycket att det såg ut som det passerat ett skyfall över området. Med mycket tur så knep jag den tredje pallplatsen och fick en pokal med mig hem till Västerås.

 

Nästa tävling blir i Västerås den 8-9 augusti på en bana där jag aldrig fått det att stämma.

2014

2014 är ett år man vill glömma ganska snabbt. Om man ska vara specifik så räcker det att säga "Problem". Det som krånglat är startmotor, förgasare mm. Under året har jag anmält mig till ett antal tävlingar och jag har avanmält mig till lika många. Men nu är allt förhoppningsvis allt som det ska. En ny förgasare är monterad, startmotorn med allt som hör därtill är bortplockat, kvar är bara att byta brensintank då den gamla läcker. Så går allt som jag tänkt blir det ett antal tävlingar körda under 2015.

 

Till slut vill jag och teamet önska samtliga besökare på min hemsida en God Jul och ett Gott Nytt År.

SM-FINAL OCH COMEBACK

Jaha, nu har man varit tillbaka på banan igen. Men det blev inte riktigt som jag tänkt mig. Träningen på morgonen kändes riktigt bra men när första kvalheatet skulle starta så kändes växellåden lite konstig. Jag fullföljde heatet men när jag växlade ner efter målgång så fick jag inte i 2:an, 1:an eller friläge, så var det roliga över. Det vi misstänker är att en skiftgaffel i lådan blivit krokig. Nu är det bara att ladda för nästa säsong. Då skall det väl bli mer än en tävling(ett kvalheat)

COMEBACK

Efter sju sorger och åtta bedrövelser så är det nu dags för comeback på crosskartbanan. På lördag så körs SM-finalen i Västerås och debuten i 650cc är ett faktum. Det är nu två år och tre månader sedan kraschen i Laxå den 5 juni 2010 så man känner en viss nervositet i kroppen. Jag återkommer med en rapport efter lördagens race.

NYA PARTNERS 2012

Två nya samarbetspartners för 2012 är nu klara. Det är Dåkab Racing och OKQ8 Racing Oils. Klicka här för att se alla partners 2012.

EN 650cc HAR LANDAT

Nu har en 650cc landat i garaget. Det är en IC-Kart R3 med en Husaberg 650cc. Bilder på karten kommer inom kort.

COMEBACK 2012

Nu har jakten på en comeback 2012 startat. Jag letar med ljus och lykta efter en IC-Kart 650cc. Nacken har förbättrats oerhört över sommaren och det känns att allt går åt rätt håll. För att ha lite roligt och för motionens skull har jag införskaffat en Yamaha YZF250. Det kommer inom kort lite bilder på crossåkandet och mer info när det landat en 650cc i garaget. Ha en fortsatt trevlig höst. 

SÄSONGEN 2011

Nu har säsongen 2011 startat. Tyvärr kommer jag inte att finnas på startlinjen under denna säsong eftersom jag fortfarande har stora problem med min nacke. Kraschen i Laxå tog tydligen mer illa än vad jag trodde från början. Hur det blir med crosskartåkande framöver får vi se, men förhoppningen finns att jag skall kunna vara tillbaka på banan någon gång i framtiden. Teamet får därför önska alla förare lycka till under säsongen 2011.

GALLERIET UPPDATERAT

Nu är galleriet uppdaterat med lite gamla bilder.

INFÖR SÄSONGEN 2011

Jag har nu varit hos Roger Lindberg i Köping och tittat på min ram som var mer skadad än vi trodde från början. Det är mer jobb att göra i ordning den gamla än att bygga en ny. Så nu är det bara att fundera på hur jag skall göra, bygga en ny eller leta efter en begagnad. Jag återkommer med information när jag bestämt hur jag skall göra.

SÄSONGEN 2010

Säsongen 2010 blev inte riktigt som jag tänkt mig. Det började bra med en 4:e plats i den första SM-deltävlingen som kördes i Gävle den 22/5. Sedan var det dags för Laxå som är (var) en av mina favoritbanor. Träningen kändes kanonbra och laddningen var på topp inför det första kvalheatet. Starten gick och jag kom iväg som tvåa bakom Jens Ericson Kolsva MS. Då händer det som inte ska hända. I sista kurvan innan man går ut på start och målrakan går karten upp på två hjul och kanar på sidan mot räcket. Innan jag fattat något har sedan karten flugit över räcket för att sedan landat på startplattan. Avklippt huvudbåge ,trasiga stötdämpare, spräckt baksving och en massa annat krokigt så var den här säsongen över.
Nu har arbetet inför nästa säsong start då jag bl a köpt en ny sving och lite annat smått och gott.

Klicka här för att se kraschen.